Viikonloppu

 Teimme viikonloppuna päivä reissun Tampereelle (johan edellisestä Tampereen reissusta kerkesi vierähtämään pari kuukautta). 

Kävimme tervehtimässä siskoni perhettä. Siskoni mies kävi vaativassa leikkauksessa. Hengenvaara siskon miehellä ei ollut mutta jos leikkausta ei olisi tehty niin äkkikuolema olisi koittanut 12-24kk aikana. Siskon mies on toipumassa hyvää tahtia ja saavat huokaista helpotuksesta. 

Kävimme miehen kanssa samalla reissulla sekä Vapriikissa että poliisimuseossa. Poliisimuseon Fake taideväärennösnäyttely on silmiä avaava ja tuo valitettavasti mieleen sellaisen asian että osa ihmisistä on täysin heitteillä jos kerta voivat tuosta noin vaan ostamaan sadoilla tuhansilla väärennettyä taidetta. Osa tauluista todella oli ilmi selviä väärennöksiä ja osa olisi aidoista mennyt vaikka ammattilaisilla. En missään nimessä ole väärentäjien puolella mutta ehkä ymmärrätte pointtini. 

Poliisimuseosta löytyy ehkäpä suomen tunnetuimmat kengät. Bodomin murhepaikan lähelle piilotetut Nils Gustafssonin kengät joita käytettiin todisteena siinä oikeudenkäynti farssissa 2000-luvun alussa. (Uskon täysin Gustafssonin syyttömyyteen ihan näin vaan ohis tietotona). Siellä on muutenkin paljon kaikkea mielenkiintoista nähtävää tunnetuimpiin rikos tapauksiin liittyen. Suosittelen tuota kaikille rikoksista kiinnostuneille käynti kohteeksi. 

Vapriikin ritari näyttely tuotti, pettymyksen siellä oli kovin vähän asioita esillä. En tiedä että onko Vapriikilla menossa jokin alennus tila mutta terrakotta näyttelyn jälkeen kaikki niiden näyttelyt tuntuu tehdyn jotenkin vasemmalla kädellä huitaisten. 

Vapriikin museokaupasta piti ostaa eka joululahjakin koska jouluunhan on aikaan vain noin 4,5kk. Ritarinäyttelyn hengessä mukaan lähti ritaripossu siskonpojalle. Ei muuten joka vekaralta löydykään yhtä hienoa säästöpossua vaikka itse sen sanonkin. Ja koska Tampereella ollaan niin pitäähän sitä ostaa mustamakkara sukat. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Millä mun jaloista täydelliset.

Lomalla

Juhannus