Raveissa on tunnelmaa

 Kävimme Riihimäen ravien kauden avauksessa. Rajoitusten vuoksi tapahtumaan oli myynnissä vain illalliskortteja, jotka sisälsivät makkaran, letun ja limsan taikka alkoholijuoman.

Kortit jaettiin kun mentiin porteista etukäteen ostetuilla lipuilla sisään. Auto ajatettiin katsomon päätyyn. Heti kun pääsin apukuskin paikalta pois, oli automme perään kolahtaa toinen auto. Sisäistin siinä samalla, miksi apukuskinpaikkaa kutsutaan pelkääjän paikaksi. Painuimme katsomo rakennukseen ja meidät ohjattiin paikkaan istumaan, jossa pyörimme kuin hyrrät nähdäksemme lähdöt kunnolla. 

Ojensimme "tarjoilijalle" lettu, makkara ja juoma liput ja pyysimme kummallekin tuomaan colan tai siis pepsin kun se kerta vaihtoehto oli. Ei alkanut kuulua makkaraa, ei lettua eikä juomia. Mies pysäytti "tarjoilijan" ja kysyi että missähän mahtaa makkarat, letut ja juomat viipyä. Vastaus oli sori, ne unohtui. No eihän se mitään kyllähän unohduksia sattuu ja tarjoilija tytöt vaikuttivat kovin nuorilta ja kokemattomilta. Grillissä käymättömät makkaramme saapui "tarjoilijan" toimesta. Kun "tarjoilija" kumartui antamaan miehelleni makkaraa tuli hän huomaamattaan vilauttaneeksi rintojaan miehelleni. Järkevää olisi ollut huomauttaa tytölle että kumartelua kannattaa ehkä välttää mutta mitenkä teet sen nolaamatta tyttöä. Julki nolaaminen kun ei tietenkään olisi tarkoitus. Letut eivät saapuneet ravien loppuun mennessä eikä juomatkaan. Sen sijaan että meille olisi tuotu kolamme niin meille yritettiin useaan otteeseen tyrkyttää ostettavaksi siideriä tai olutta. Kun kieltäydyimme ja pyysimme vaan tuomaan sen mitä lippuja vastaan tilasimme katosi "tarjoilija" nopeasti paikalta. 

Emme halua haukkua näitä "tarjoilijoita" vaan sitä tahoa joka oli heitä ohjeistanut toimimaan. Arveluttavaa toiminnasta teki se että alkoholia tyrkytys myytiin. Me kun emme ole ihan varmoja että se on asiallista tai edes laillista. 

Meillä on varaa maksaa jatkossakin liput raveihin mutta on eri asia että haluammeko maksaa jatkossa tuollaisen hinnan ei mistään. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Millä mun jaloista täydelliset.

Juhannus